Aqua Valley

Alles voor vijver en aquarium

Aquariumplanten


Aquariumplanten hebben niet enkel een estetische funtie maar zijn bovendien de natuurlijke regulatoren in het aquarium. Ze geven overdag zuurstof af in ruil voor CO² en zorgen voor de opname van nitraten. Bovendien bieden ze schuilplaatsen voor schuchtere vissoorten en bescherming voor jongbroed.

Laat u gerust door ons adviseren bij uw keuze. Een beplantingsschema komt goed van pas om te vermijden dat groter wordende planten het licht verdringen van de kleinere. Om een goed dieptezicht te creeren is het aangewezen kleinere soorten vooraan te planten en de grotere naar achter toe. Ook zijn er planten die op hout en stenen hun houvast vinden, welke de creatiemogelijkheden onbeperkt maakt. Let wel dat bepaalde vissoorten af en toe een groen blaadje lusten. Gebruik in dit geval enkel hardbladige planten.

Wij hebben een wekelijkse aanvoer van verse planten uit gerenomeerde kwekerijen. Iedere soort is tevens gelabeled met de juiste latijnse benaming. Vindt u niet uw gading in ons assortiment dan gaan wij op zoek om aan uw specifieke wensen te voldoen.

Net als vissen hebben ook planten op tijd en stond nood aan een gepaste voeding. U kunt bij ons terecht voor voedingscomplexen, -bodems, CO² installaties en de hervulling van de flessen, allerhande speciale aquarium lampen, etc ...