Aqua Valley

Alles voor vijver en aquarium

Vijverpompen


In onze ruime winkel vindt u een ruim assortiment vijverpomen en luchtpompen voor diverse doeleinden. Vraag gerust meer informatie aan onze medewerkers. Zij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste vijverpomp en de juiste capaciteit voor uw vijver.

Filterpompen

Zijn ontworpen om vuilwater naar het filter (pompgevoed) of uit het filter te pompen (aanvoer geschiedt door gravitatiekracht). Ze typeren zich door hun gering stroomverbruik en hun mogelijkheid tot continu gebruik. Ze zijn echter niet zelfaanzuigend en dienen bijgevolg steeds onder het waterniveau te worden opgesteld. Doorgaans wordt gerekend dat de inhoud van de vijver in drie uur tijd het filter passeert. Al onze kwalitatieve vijverpompen genieten een garantieperiode van vijf jaar.

Fonteinpompen

Integenstelling tot filterpompen zijn fonteinpompen gemaakt om water met een hogere kracht te kunnen spuiten. Zij zijn voorzien van een kleine voorfilter die vermijd dat fonteinkoppen gaan verstoppen door grove partikels.

Afhankelijk van de gewenste spuithoogte en spuitkop hebben wij fonteinpompen beschikbaar van 1.000 l/h tot 40.000 l/h en meer.

Zwembadpompen

Zelfaanzuigende pompen die steeds droog worden opgesteld en afgeschermd van regen. Ze hebben een niet gering stroomverbruik en worden bij de aanvoer steeds voorzien van een terugslagklep. Bij een goede verluchting kunnen zij probleemloos worden ingezet voor continu gebruik.

Dompelpompen

Zijn gemaakt om op zo kort mogelijke tijd veel water te transporteren gepaard gaande met een hoge opvoer. Ze zijn relatief goedkoop in aankoop maar met hun hoge stroomverbruik en hun specifieke constructie zijn zij niet geschikt voor continu gebruik.

Luchtpompen

Door het inbrengen van lucht in de vijver krijgt men oppervlaktebeweging welke het water toelaat zuurstof op te nemen uit de atmosfeer. Gebruik de luchtpomp het hele jaar door. In de zomer om het water te verijken met zuurstof en in de winter om de vijver ijsvrij te houden. Ook in het filter bewijst de luchtinbreng zijn nut voor de zeer zuurstofbehoevende bacteriën. Afhankelijk van de diepte waarop de lucht de vijver wordt ingebracht heeft men de keuze tussen membraanpompen en zuigerpompen.

Wij verdelen deze merken


Oase
Messner
Vivio
Superfish
Aqua forte