Aqua Valley

Alles voor vijver en aquarium

Waterplanten


Vijverplanten hebben niet alleen een estetische functie maar fungeren ook als stabilisatoren in het ecologische evenwicht van uw vijver. Zo verrijken zuurstofplanten niet alleen het water met zuurstof, maar nemen ze ook actief deel aan het afbreken van overtollige stikstof in uw vijver. Zo verbruiken planten nitraten die in hoge concentraten giftig zijn voor uw vissen.

Van april tot november (afhankelijk van onze Belgische onvoorspelbare weersomstandigheden) bieden wij een uitermate ruim assortiment vijverplanten en oeverplanten aan. Iedere plantensoort is voorzien van een duidelijk label qua behoeftes en positie in uw vijver. Hebt u vragen omtrent uw beplantingsschema en/of tips, wij helpen u graag.

Ook waterplanten moeten voldoende voeding hebben. U vindt bij ons alle soorten plantensubstraten, wortelbemesting en sporenelementen waarvan de voornaamste ijzercomplexen.

Uiteraard zijn niet alle vissen te combineren met planten. Koi bijvoorbeeld lusten graag planten. Daarom bestaat de mogelijkheid een afzonderlijke plantenfilter aan te leggen waar de vissen niet bij kunnen zonder het estetische en nuttige aspect van planten te verliezen.